Monday, February 13, 2012

Batu Hampar and Gunung Jerai

Salam readers!!!
Pada 11/2/2012 Areda dan kawan2 MedTech telah pergi memanjakan diri dengan main2 air. Kami pergi ke air terjun Batu Hampar. Kalau korang pernah dengar tempat ni terletak dekat dengan Titi Hayun. Kalau direction tu Areda memang fail la nak bagitau secara detail yang Areda pasti korang exit je Gurun then dah dekat tu nak pergi Batu Hampar and Gunung Jerai.


Terasa seperti jungle tracking pon ada...letih jugak nak sampai tempat yang maksudkan. Dalam 10 minit berjalan/ mendaki sampai la kat tempat nak mandi manda. Tempat ni cantik tapi banyak gila sampah sarap bekas yang pengunjung lain tinggalkan. Sedikit kecewa disitu. Tapi yang bestnya tempat ni tak ramai orang datang. So main la sepuas hati anda.
 Tarraaaa....setelah siap dibersih...jadi lain kali kalau pergi picnic ingat yer kawan2 bersihkan sampah sarap yang kita buat tuh...jangan nak jadikan diri anda sampah masyarakat plak...
(iklan kebersihan)

 See...i told you...seronok tuh mandi...heheheh

 Nash dan kawan Gapi beliau (sorry aku tak ingat nama kau) sedang membersihkan tempat ni..

 Ayam BBQ yang diperap oleh Nash and Arip dalam proses pembakaran...

 The ladies....
 Proses untuk menarik Fatin turun ke dalam air sepenuhnya...haha..

Tower yang berjaya dibuat setelah beberapa kali cubaan gagal...syabas anda semua...
Pemandangan dari puncak gunung jerai...sangat cantik bunga2 dan anda ble feeling ala2 oversea gitu,...hehehe

Harussss ada gambar ini...bukti Areda dah sampai Gunung Jerai

Kalau tak nampak bendera bleh kata ada kat kedutaan mana2 x??? (nak jugak obersea punya feeling)

Group picture yang entah kali ke berapa...

againnnn

Lompatan kanak2 girang perasan forever 21...padahal 24 sudah...opss....

Kesimpulan dari jalan2 kali ni memang best. Bukan sebab tempat yang kita pergi tapi bersama siapa kita pergi. Kenangan harus dicipta selagi kita ada kuasa...wahhh tiba2 keluar ayat falsafah docter chentaaa plak...
So, apalagi..kalau ada masa terluang ajaklah rakan2 terchenta or family jalan yer...

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails